Skip links

Kako na Bled

Priporočamo vam, da za prevoz na Bled uporabite trajnostne oblike prevoza in nam s tem pomagate v prizadevanjih k ohranitvi okolja.

ŽELEZNIŠKE POVEZAVE

Železniška postaja Lesce-Bled leži na progi Oste (München – Salzburg – Beljak – Ljubljana – Beograd – Istanbul – Atene). Železniška postaja je iz centra Bleda oddaljena 4 km. Do Bleda lahko pridemo z avtobusom (avtobusna postaja za Bled je na drugi strani ceste od železniške postaje), taksijem ali pa razdaljo prehodimo po ločeni asfaltirani poti, namenjeni pešcem in kolesarjem.

Železniška postaja Bled Jezero leži ob progi Beljak – Jesenice – Nova Gorica – Koper ali Gorizia (Italija). Iz centra Bleda je oddaljena 1,5 km, do tja pa se lahko sprehodimo, najamemo taksi ali pa se peljemo s turističnim vlakcem.

AVTOBUSNE POVEZAVE

Lokacija glavne avtobusne postaje Bled je na severovzhodnem delu jezera, 3 minute peš hoje od jezera, na križišču Ceste svobode in Grajske ceste.

Z rednimi avtobusnimi zvezami je Bled povezan z bližnjo okolico in vsemi večjimi kraji v Sloveniji. Do Bleda redno vozijo avtobusi iz Ljubljane, in sicer preko Kranja in Radovljice. Avtobusi vozijo še iz smeri Bohinja in Jesenic.

Do Bleda vodi tudi avtobusni prevoz na dolge razdalje preko prevoznika FlixBus in Nomago.

CESTNE POVEZAVE

Od državne meje z Avstrijo (Wurzenpaß – Korensko sedlo) ali Italijo (Fusine Laghi – Rateče) do Bleda je 47 km. Sem se lahko odpeljete po avtocesti (smer Ljubljana), ki jo zapustite na izvozu za Bled.

Iz Ljubljane je Bled oddaljen 50 km, najlažji dostop je po avtocesti.

LETALSKE POVEZAVE

Najbližje mednarodno Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (Brnik) je oddaljeno 36 km. Avtobusni prevoz s prestopom v Ljubljani in direktni prevoz z redno linijo (ZUP prevozi, Arrivina poletna linija) ali zasebnim prevozom preko ene izmed turističnih agencij oz. GoOpti med letališčem in Bledom so organizirani preko celega leta.

Ostala večja mednarodna letališča so različno oddaljena do Bleda: Trst (170 km), Benetke (290 km), Zagreb (200 km), Celovec (80 km), Salzburg (230 km), Dunaj (380 km) in Budimpešta (500 km). Do Bleda lahko pridete z avtobusom, vlakom ali z enim od zasebnih prevoznikov.

Return to top of page